Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Schoolzwemmen voor de BB

donderdag 10 oktober 2019 Mededeling

Ook dit jaar gaan onze bovenbouwgroepen schoolzwemmen. Het thema van dit jaar is "waterspelen". Het schoolzwemmen is een initiatief van de gemeente Gooise Meren. Het doel is het onderhouden van de zwemvaardigheden. De kinderen krijgen zes weken lang les in veiligheid, estafette zwemmen, waterpolo en -trefbal, obstakel zwemmen enz. De lessen voor BBA en BBB zijn van maandag 28 oktober t/m maandag 2 december. Vanaf januari volgen BBC en BBD. We hebben geluk dat wij in die periode in onze tijdelije locatie zitten, want die is immers naast het zwembad. Voor ouderhulp ontvangt u een mail van de leerkracht(en) van uw kind(eren).

 

Cultuursubsidie

donderdag 10 oktober 2019 Mededeling

Vorige week hoorden we dat de aangevraagde subsidie voor cultuuronderwijs is toegekend! Daar zijn we erg blij mee, want dat betekent dat wij het komende half jaar extra aandacht gaan besteden aan cultuuronderwijs. De gekozen discipline is theater en wij doen dit in samenwerking met theatermakerij Storm. Zij zullen lessen komen geven, het team scholen en meewerken aan de cultuurdag van 10 maart 2020. 

Verhuizing

donderdag 10 oktober 2019 Mededeling

Volgende week is het onze laatste week aan de Busken Huetlaan. Volgende week vrijdag, meteen na schooltijd, zullen de verhuizers beginnen! Zij zullen de eerste dagen van de herfstvakantie gebruiken om alles in te pakken, te verhuizen en weer uit te pakken. Daarna kunnen wij onze tijdelijke locatie gaan inrichten. 

Op maandag 28 oktober ontvangen wij alle kinderen en hun ouders graag aan de Amersfoortsestraatweg 14. De Vrienden van de BMS zullen zorgen voor een warm welkom!

Wij kunnen ons voorstellen dat de kinderen en hun ouders erg nieuwsgierig zijn naar onze tijdelijke vestiging. Omdat er nog volop wordt gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen, is het nog niet mogelijk om een kijkje te nemen. Daarom hebben we een video gemaakt, dit geeft alvast een beetje een beeld. 

Verhuizing

donderdag 3 oktober 2019 Mededeling

De herfstvakantie (en daarmee de verhuizing) komt snel dichterbij! De afgelopen week is het complete verhuisplan doorgenomen met de verhuizers en het team. De dozen zijn gebracht en in de gangen staan grote kisten op wielen voor alle spullen die weg moeten. Aan de Amesfoortsestraatweg is het plein inmiddels onkruidvrij gemaakt, het nieuwe speeltoestel voor de onderbouw is besteld. Ook binnen wordt hard gewerkt om het gebouw op tijd klaar te krijgen. Achter de schermen moet er natuurlijk veel geregeld zijn, denk aan internet, verzekering, brandmeldinstallatie, alarm, enz. Gelukkig liggen we nog steeds op schema. 

Kinderboekenweek

donderdag 3 oktober 2019 Overige zaken

Afgelopen woensdag, 2 oktober, is de kinderboekenweek gestart. Het thema is "reis mee" en dat was goed te zien op het plein! Denkt u eraan dat bonnen van de kinderboeken die zijn gekocht bij boekhandel LOS in te leveren op school? 

Opbrengst sponsorloop

donderdag 3 oktober 2019 Mededeling

Vandaag zijn de kinderen uit BBA die de sponsorloop hebben georganiseerd, druk geweest met het tellen van het geld. In totaal heeft de sponsorloop €7.095,15 opgebracht! Wat een geweldig bedrag! De ene helft gaat naar het KWF en de andere helft naar de Flying Doctors. Wij willen alle kinderen en hun sponsoren heel erg bedanken. Als uw kind de enveloppe met het geld nog niet heeft ingeleverd, dan kan dat nog steeds. 

Judolessen

donderdag 3 oktober 2019 Overige zaken

Vandaag hebben alle onderbouwgroepen, in het speellokaal, judolessen gehad van Judoschool van der Hoek. Er lag een echte judomat in de zaal en de kinderen hebben genoten!

Vooraankondiging

donderdag 3 oktober 2019 Oproep

Noteer vast in uw agenda: op maandag 25 november is de Algemene Vergadering (AV). Deze stond gepland op woensdag 20 november en is verplaatst naar maandag 25 november. Wij hopen veel ouders te zien op de AV, een uitnodiging volgt te zijner tijd. 

Sparen voor de schoolbieb

donderdag 26 september 2019 Oproep

De kinderboekenweek is een mooi moment om nieuwe kinderboeken aan te schaffen. Als u in de periode van 2 t/m 12 oktober een kinderboek koopt bij boekhandel LOS, vragen wij u om de kassabon in te leveren op school. Dat kan t/m 30 oktober. Daarmee helpt u de school, want wij krijgen 20% korting op de aanschaf van nieuwe boeken.

 

Verhuizing

donderdag 26 september 2019 Mededeling

Nog een paar weken en dan gaan we verhuizen! 

De verhuizing van de school vindt plaats in de herfstvakantie. Voor het zo ver is moet er nog veel gedaan worden, maar we liggen op schema. Er wordt hard gewerkt aan de Amersfoortsestraatweg 14 om alles op tijd klaar te krijgen. Een greep uit de werkzaamheden: de vloerbedekking wordt vervangen voor zeil, een toiletgroep krijgt kleutertoiletjes, de voorbeidingen voor het ophangen en installeren van de digiborgen zijn in volle gang, het plein wordt onkruidvrij gemaakt, het gebouw wordt schoongemaakt, enz. 

Het team heeft inmiddels een kijkje genomen in het gebouw en we hebben de lokalen verdeeld. De komende week zullen de concrete afspraken met de verhuizer worden vastgelegd en de weken daarna zullen we beginnen met het sorteren: wat moet mee, wat blijft achter, wat moet weg.

We houden u op de hoogte.