Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Woensdag na Pinksteren

donderdag 28 mei 2020 Mededeling

Omdat het op maandag 1 juni tweede Pinksterdag is, zijn wij gesloten. Wij zullen die dag compenseren door open te gaan op woensdag 3 juni. Dus de kinderen die naar school gaan op maandag/donderdag, zijn van harte welkom op woensdag 3 juni. We hanteren de normale schooltijden van de woensdag. Dus de eerste groep (A t/m M) kan worden gebracht tussen 8:15 uur en 8:30 uur en worden opgehaald om 12:15 uur, de tweede groep (N t/m Z) kan worden gebracht tussen 8:30 uur en 8:45 uur en worden opgehaald om 12:30 uur. 

Nieuw meubilair

donderdag 28 mei 2020 Mededeling

Vandaag is het nieuwe meubilair geleverd! Wij vervangen per jaar van twee groepen het meubilair en dit jaar zijn MBA en MBB de gelukkigen.

Vanaf maandag 8 juni gaan alle kinderen weer "gewoon" de hele week naar school! Vanaf dat moment hanteren wij de normale schooltijden. Sinds gisteren is het protocol van de PO raad bekend, wij zullen de komende dagen intern afstemmen hoe we de richtlijnen vorm zullen gaan geven. U zult van ons een mail ontvangen met daarin de afspraken.

Toetsen

donderdag 28 mei 2020 Mededeling

De komende drie weken zullen wij bij de kinderen uit de groepen 3 t/m 7 de toetsen afnemen. Zoals eerder gemeld geven de toetsen ons een beeld van de cognitieve vaardigheden van de kinderen op dit moment. Wij zullen de toetsen gebruiken als "nulmeting" en daarmee als startpunt voor onze aanbiedingen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind geen externe afspraken heeft waardoor het toetsen mist?

Schoolfotograaf

donderdag 21 mei 2020 Mededeling

Op donderdag 28 en vrijdag 29 mei komt de schoolfotograaf. Net als andere jaren zal Foto Koch de individuele foto's maken. Zij volgen een "Coronaproof" protocol en hebben een alternatief voor de groepsfoto's. De kinderen worden dus gewoon gefotografeerd op de dag waarop ze aanwezig zijn. 

Speelafspraken

donderdag 21 mei 2020 Oproep

Over het algemeen gaat het erg goed met het halen en brengen van alle kinderen. Er is een aandachtspunt: kinderen die om 14:30 vrij zijn en een speelafspraak willen maken met kinderen die om 14:45 uur vrij zijn. Dit leidt tot een opeenhoping van kinderen en ouders buiten het hek. Dus wilt u speelafspraken zo veel mogelijk vooraf plannen? En als u toch moet wachten, wilt u dit dan niet voor het hek doen? Alvast bedankt!

Toetsen en verslagen

donderdag 21 mei 2020 Mededeling

Uiteraard hebben wij ook nagedacht over zaken als toetsen, verslagen en oudergesprekken. Wij hebben besloten dat wij de juni toetsen van Cito wel gaan afnemen. Het geeft ons een beeld van de cognitieve vaardigheden, juist na de lange periode van thuiswerken. Wij zien de toetsen als een "nulmeting" en een uitgangspunt voor de aanbieding van ons onderwijs. Wij zullen geen verslagen schrijven, daarvoor hebben we de kinderen de afgelopen periode te weinig gezien. De oudergesprekken zullen wel doorgaan, maar dan via videobellen, meer informatie daarover volgt. 

Verkouden

donderdag 21 mei 2020 Oproep

Als uw kind verkouden is, veel moet hoesten en/of niezen, kan hij of zij niet naar school! Wilt u uw kind in dat geval thuishouden?

Weer naar school

donderdag 14 mei 2020 Overige zaken

Eindelijk konden we de kinderen weer op school ontvangen, wat hadden we ze gemist. Na al die weken thuisonderwijs was het afgelopen maandag en dinsdag voor sommige kinderen (en ouders) best even spannend. Dat geldt misschien nog meer voor de kinderen die in de afgelopen periode vier jaar zijn geworden en echt voor het allereerst naar school mochten. Wat hebben de kinderen het dapper gedaan, heel knap!

Nieuwsgierig naar gebouw

donderdag 14 mei 2020 Overige zaken

Waarschijnlijk bent u erg nieuwsgierig naar ons prachtige nieuwe gebouw. Erg jammer dat we geen ouders kunnen ontvangen om te laten zien hoe mooi het is geworden. Vorige week konden we nog geen foto's of filmpje laten zien omdat het nog niet klaar was, gelukkig kan dat nu wel. In ons blog is een filmpje te zien dat is gemaakt door Cas, Klaas en Wabe.