Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Informatieochtend nieuwe ouders

zondag 26 januari 2020 Nieuws

De informatieochtend voor nieuwe ouders van donderdag 13 februari is verplaatst naar dinsdag 11 februari 2020. 

Kosteloos materiaal verzamelen

vrijdag 24 januari 2020 Oproep

Wilt u kosteloos materiaal verzamelen voor de Cultuurdag? Bijvoorbeeld doppen, kleine theedoosjes, schoenendozen, koffiemelkcupjes, kleine plastic bakjes en flesjes. U kunt dit inleveren in de blauwe kratten bij groep OBA (Eugenie). Alvast dank! 

Cultuur, uitnodiging voorstellingen

donderdag 23 januari 2020 Mededeling

Vanuit onze cultuursubsidie werken we dit schooljaar aan een cultuurproject waarbij de kinderen en leerkrachten les krijgen in theater. Wij doen dit in samenwerking met theatermakerij STORM. In het najaar hebben alle groepen workshops gevolgd, deze maanden volgt de tweede ronde workshops. Dit resulteert in een voorstelling.

De voorstelling van de onderbouw 'Gewoon zoals je bent' zal zijn op donderdag 13 februari 14.00 uur - 14.30 uur in de hal van de school. Alle ouders zijn van harte welkom!

Onze cultuurdag is op 10 maart. Alle midden- en bovenbouwgroepen zullen op 10 maart generale repetitie houden en een voorstelling geven!

'Het geheim van de familie Tortini' op 10 maart in de sportzaal van de Lunet.

MBA, MBB, BBA, BBB 12.45 -13.40 uur (12.35 uur binnenkomst publiek)
MBC, MBD, BBC, BBD 13.50 - 14.45 uur (13.40 uur publiek wisselt)

De onderbouwkinderen gaan op 10 maart aan het werk in het eigen atelier, gewoon op school. Ze werken met natuurlijke materialen in 6 werkstations, waarbij de nieuwsgierigheid en de creativiteit van de kinderen zal worden gestimuleerd.

 

Parro

donderdag 23 januari 2020 Oproep

De afgelopen week heeft u, via de leerkracht van uw kind(eren) een uitnodiging ontvangen om Parro gebruiken. Heel erg fijn om te zien dat 77% van de ouders deze uitnodiging al heeft geaccepteerd, dank daarvoor. Wij kunnen pas volledig communiceren via Parro (de oudergesprekken plannen bijvoorbeeld) als alle ouders "actief" zijn. Als u de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd, wilt u dit dan alsnog doen? Dit moet voor ieder kind apart, alleen voor het eerste kind hoeft u een account aan te maken. 

Ouders in de school

donderdag 23 januari 2020 Oproep

Graag willen u eraan helpen herinneren dat de school 's morgens vanaf 8:30 uur open gaat. Wij vragen u om tot 8:30 uur op het plein te wachten. 
Daarnaast een oproep aan de alle ouders van de onderbouw: wilt u bij het ophalen van uw kind(eren) maximaal vijf minuten voor het uitgaan van de school naar binnen komen? Nu staan er regelmatig al om 14:30 uur ouders in de gang en de hal, dit verstoort de lessen die in de centrale hal worden gegeven. 

Pleinplakkers

donderdag 23 januari 2020 Overige zaken

De afgelopen week was het eindelijk zo ver: de pleinplakkers konden worden aangebracht. Altijd goed om te zien dat de kinderen heel blij kunnen worden van een hinkelbaan!

Parkeren

donderdag 23 januari 2020 Oproep

Helaas bijft het parkeren rondom haal- en brengtijden een groot probleem. En helaas heeft dat ook te maken met menselijk gedrag. Wilt u, in het belang van de veiligheid, denken aan de juiste rijrichting en alleen parkeren in de vakken? 
Het heeft onze volledige aandacht en zijn in gesprek met de gemeente om te kijken naar mogelijke oplossingen, maar die zijn niet zo simpel. Als u hierover ideeën heeft dan horen wij dat graag! 

Gebruik mobiele telefoons

donderdag 16 januari 2020 Oproep

Veel kinderen bezitten een eigen mobiele telefoon. Reuze handig en geheel van deze tijd. Het gebruik van een mobiele telefoon is echter niet toegestaan tijdens lestijden, de kinderen leveren de mobiele telefoon in bij de leerkracht. U kunt dus onder schooltijd niet met uw kind appen of bellen. Wilt u hierop toezien? 

Staking

donderdag 16 januari 2020 Mededeling

Zoals u al in de mail heeft kunnen lezen, zal de BMS op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari gesloten zijn voor alle leerlingen. Een substantieel deel van het team heeft ervoor gekozen deel te nemen aan de landelijke staking. 

Luizen

donderdag 9 januari 2020 Mededeling

Net als alle kinderen zijn ook de luizen terug van vakantie. Er zijn dus luizen geconstateerd. Wilt u uw kind goed (en regelmatig) controleren op luizen en neten? Meer betrouwbare informatie over de manier waarop u dit kunt doen kunt u vinden op site van het RIVM.