Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Vrije dagen

donderdag 14 mei 2020 Mededeling

Zijn we net gestart, komen er al weer vrije dagen aan. Het liefst zouden we gewoon open zijn, maar komende week gaat dat niet. Donderdag en vrijdag is er geen school omdat het Hemelvaart is. De week erna is de maandag vrij in verband met Pinksteren. We proberen die maandag in te halen op woensdag 3 juni, maar daarvoor moeten nog een paar zaken worden afgestemd. U hoort dit zo spoedig mogelijk. 

Even voor de zekerheid: de scholen zijn gedeeltelijk open, maar onder strikte regels. Volgens de huidige richtlijnen, u kent ze, mogen we niet met meer dan 30 mensen bij elkaar zijn, mogen we geen ouders in de school ontvangen en moeten we 1,5 meter afstand houden. Heel concreet betekent dit dat de volgende zaken niet door kunnen gaan in de vorm zoals we dat gewend zijn: afscheidsmusical groep 8, informatie ochtenden nieuwe ouders, juffendag, bazaar, doordraaidag, afscheid groep 2 en groep 5.
Daar waar het kan gaan wij op zoek naar een alternatief, wij zullen u t.z.t. informeren. 

Verkeerssituatie 2

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Tot onze verbazing zagen wij dat de uitrit van de parkeerplaats voor de school richting de Brediusweg is afgesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de parkeerplaats te verlaten via de uitrit en dat betekent dat er gedraaid moet worden om weg te kunnen rijden. Dit bevordert de veiligheid niet, dus wees extra alert. 

Vekeerssituatie 3

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Goed om te weten dat de Brediusweg van 6 t/m 15 mei is afgesloten. Houd hier rekening mee met halen en brengen. Kom niet met de auto aan de voorkant van de school!

Verbouwing en verhuizing

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

In de meivakantie is de hele inventaris weer naar de Busken Huetlaan verhuisd. Helaas was de verbouwing ondanks toezeggingen niet klaar, dus we konden een groot deel van de school niet inrichten. Vandaag en dit weekend kunnen we pas alle ruimtes gebruiken en ervoor zorgen dat we maandag en dinsdag de kinderen kunnen ontvangen. De "losse eindjes" zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd. Het was spannend, maar we gaan het redden!

Lief en lekker

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Afgelopen maandag, tijdens de studiedag, werd het team van de BMS getrakteerd op een heerlijke lunch! Geheel verzorgd door Bo, Olivier en hun ouders. Erg leuk en erg lekker. Het stond buiten voor ons klaar, zodat wij met gepaste afstand samen konden lunchen. Nogmaals dank aan Lidewij en Joost!

Warme trui

donderdag 7 mei 2020 Oproep

Het lijkt met de temperatuur van vandaag een vreemd verzoek, maar wilt u uw kind(eren) volgende week warm aankleden? Het is erg koud in school, er is nog geen verwarming en de voorspelling voor volgende week geeft aan dat het niet warm wordt. We hebben in ieder lokaal een klein verwarmingselement, maar deze geeft minder warmte dan een radiator. Bovendien zijn alle algemene ruimtes heel koud. Hoe gek het ook lijkt, het is echt koud. 

Verkeerssituatie 1

donderdag 7 mei 2020 Oproep

Zoals aangegeven volgen wij het beleid van het ministerie voor het weer open gaan van de scholen. Een van de adviezen is: kom op de fiets of lopend. Als u uw kind(eren) toch met de auto moet brengen, doe dat dan aan de achterkant van de school, de voorkant is niet bereikbaar. Om de Vosmaerlaan te bereiken is het raadzaam om deze in te rijden via de A.L.G. Bosboom Toussaintlaan en uit te rijden aan de Vosmaerlaan. 

Jarige kinderen

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

In deze afgelopen periode zijn er veel kinderen jarig geweest. Zij hebben van ons een kaartje met felicitaties ontvangen. We hebben besloten om die verjaardagen op school niet meer te vieren. Natuurlijk besteden we er nog kort aandacht aan door met de groep te zingen voor al die jarigen. Kinderen die vanaf 11 mei jarig zijn, kunnen in overleg met de leerkracht, in de halve groep trakteren. We gaan niet de klassen rond. 

Planning

donderdag 30 april 2020 Overige zaken

Zoals u weet starten de scholen weer op 11 mei, zij het onder strikte voorwaarden. Er is steeds de helft van het aantal leerlingen aanwezig. Op 4 mei heeft het team een studiedag, 5 mei is een vrije dag. Van 6 t/m 11 mei verzorgen wij thuisonderwijs en vanaf 11 mei zijn de kinderen dus weer gedeeltelijk aanwezig. Alles is na te lezen in de mail van 27 april.