Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Lief en lekker

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Afgelopen maandag, tijdens de studiedag, werd het team van de BMS getrakteerd op een heerlijke lunch! Geheel verzorgd door Bo, Olivier en hun ouders. Erg leuk en erg lekker. Het stond buiten voor ons klaar, zodat wij met gepaste afstand samen konden lunchen. Nogmaals dank aan Lidewij en Joost!

Warme trui

donderdag 7 mei 2020 Oproep

Het lijkt met de temperatuur van vandaag een vreemd verzoek, maar wilt u uw kind(eren) volgende week warm aankleden? Het is erg koud in school, er is nog geen verwarming en de voorspelling voor volgende week geeft aan dat het niet warm wordt. We hebben in ieder lokaal een klein verwarmingselement, maar deze geeft minder warmte dan een radiator. Bovendien zijn alle algemene ruimtes heel koud. Hoe gek het ook lijkt, het is echt koud. 

Verkeerssituatie 1

donderdag 7 mei 2020 Oproep

Zoals aangegeven volgen wij het beleid van het ministerie voor het weer open gaan van de scholen. Een van de adviezen is: kom op de fiets of lopend. Als u uw kind(eren) toch met de auto moet brengen, doe dat dan aan de achterkant van de school, de voorkant is niet bereikbaar. Om de Vosmaerlaan te bereiken is het raadzaam om deze in te rijden via de A.L.G. Bosboom Toussaintlaan en uit te rijden aan de Vosmaerlaan. 

Jarige kinderen

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

In deze afgelopen periode zijn er veel kinderen jarig geweest. Zij hebben van ons een kaartje met felicitaties ontvangen. We hebben besloten om die verjaardagen op school niet meer te vieren. Natuurlijk besteden we er nog kort aandacht aan door met de groep te zingen voor al die jarigen. Kinderen die vanaf 11 mei jarig zijn, kunnen in overleg met de leerkracht, in de halve groep trakteren. We gaan niet de klassen rond. 

Planning

donderdag 30 april 2020 Overige zaken

Zoals u weet starten de scholen weer op 11 mei, zij het onder strikte voorwaarden. Er is steeds de helft van het aantal leerlingen aanwezig. Op 4 mei heeft het team een studiedag, 5 mei is een vrije dag. Van 6 t/m 11 mei verzorgen wij thuisonderwijs en vanaf 11 mei zijn de kinderen dus weer gedeeltelijk aanwezig. Alles is na te lezen in de mail van 27 april. 

Verhuizing

donderdag 16 april 2020 Overige zaken

De verhuizing naar de Busken Huetlaan is in volle gang! De verhuizers zijn gisteren, donderdag 16 april, gestart. Omdat het bouwbedrijf nog niet helemaal klaar is, is het nog een logistieke uitdaging, maar we rekenen erop dat we komende twee weken een moment zullen vinden om de lokalen weer in te richten.
Diverse ouders hebben aangeboden te willen helpen, heel fijn! Omdat we nog niet weten wanneer we kunnen inrichten, kunnen we nog geen afspraken maken. Deze volgen via de leerkracht van uw kind. 

Vakantie

donderdag 16 april 2020 Mededeling

Tot 6 mei hebben we meivakantie! Hoewel we niet op vakantie kunnen, gaan we toch proberen zo veel mogelijk "echt" vakantie te houden. Dat betekent dat er de komende twee weken geen werk wordt aangeleverd en wordt nagekeken er geen contactmomenten worden ingepland. Wij adviseren iedereen, voor zover de situatie dit toelaat, even een time-out te nemen in deze hectische tijd. Voor iedereen die vrijblijvend wil doorwerken: in de mail van de leerkrachten van uw kind(eren) staan ideeën. Ondanks de situatie wensen wij iedereen een hele fijne, zonnige en vooral gezonde vakantie!

Informatie over maatregelen

donderdag 16 april 2020 Mededeling

Uiteraard kijken wij, net als u, met spanning naar de ontwikkelingen rondom de handhaving of eventuele versoepeling van de maatregelen tegen Corona. Wij hebben diverse scenario's doorgenomen, maar we moeten wachten op de persconferentie van dinsdag 21 april. Zodra wij meer weten en het met het team en het bestuur hebben doorgesproken, zullen wij u informeren over wat het voor onze school zal betekenen. Houd uw mail dus ook tijdens de vakantie in de gaten. 

Helaas

donderdag 16 april 2020 Mededeling

Het zal u niet verbazen: deze week hebben we definitief moeten besluiten dat we niet op schoolkamp kunnen gaan, we hebben het geannuleerd. Het schoolkamp van de middenbouw gaat dus helaas niet door. 

Van wie?

donderdag 9 april 2020 Oproep

Deze fiets staat al sinds 13 maart op het schoolplein. Wil de eigenaar van de fiets deze komen ophalen? Als je weet van wie de fiets is, wil je hem/haar dan een berichtje sturen? Na de verhuizing hebben wij geen toegang meer tot de school en het gebouw en zal het hek op slot zijn, dus graag z.s.m komen halen.