Hieronder staan de nieuwe en oude nieuwsberichten, oproepen en mededelingen.

Speelafspraken

donderdag 21 mei 2020 Oproep

Over het algemeen gaat het erg goed met het halen en brengen van alle kinderen. Er is een aandachtspunt: kinderen die om 14:30 vrij zijn en een speelafspraak willen maken met kinderen die om 14:45 uur vrij zijn. Dit leidt tot een opeenhoping van kinderen en ouders buiten het hek. Dus wilt u speelafspraken zo veel mogelijk vooraf plannen? En als u toch moet wachten, wilt u dit dan niet voor het hek doen? Alvast bedankt!

Toetsen en verslagen

donderdag 21 mei 2020 Mededeling

Uiteraard hebben wij ook nagedacht over zaken als toetsen, verslagen en oudergesprekken. Wij hebben besloten dat wij de juni toetsen van Cito wel gaan afnemen. Het geeft ons een beeld van de cognitieve vaardigheden, juist na de lange periode van thuiswerken. Wij zien de toetsen als een "nulmeting" en een uitgangspunt voor de aanbieding van ons onderwijs. Wij zullen geen verslagen schrijven, daarvoor hebben we de kinderen de afgelopen periode te weinig gezien. De oudergesprekken zullen wel doorgaan, maar dan via videobellen, meer informatie daarover volgt. 

Verkouden

donderdag 21 mei 2020 Oproep

Als uw kind verkouden is, veel moet hoesten en/of niezen, kan hij of zij niet naar school! Wilt u uw kind in dat geval thuishouden?

Weer naar school

donderdag 14 mei 2020 Overige zaken

Eindelijk konden we de kinderen weer op school ontvangen, wat hadden we ze gemist. Na al die weken thuisonderwijs was het afgelopen maandag en dinsdag voor sommige kinderen (en ouders) best even spannend. Dat geldt misschien nog meer voor de kinderen die in de afgelopen periode vier jaar zijn geworden en echt voor het allereerst naar school mochten. Wat hebben de kinderen het dapper gedaan, heel knap!

Nieuwsgierig naar gebouw

donderdag 14 mei 2020 Overige zaken

Waarschijnlijk bent u erg nieuwsgierig naar ons prachtige nieuwe gebouw. Erg jammer dat we geen ouders kunnen ontvangen om te laten zien hoe mooi het is geworden. Vorige week konden we nog geen foto's of filmpje laten zien omdat het nog niet klaar was, gelukkig kan dat nu wel. In ons blog is een filmpje te zien dat is gemaakt door Cas, Klaas en Wabe. 

Vrije dagen

donderdag 14 mei 2020 Mededeling

Zijn we net gestart, komen er al weer vrije dagen aan. Het liefst zouden we gewoon open zijn, maar komende week gaat dat niet. Donderdag en vrijdag is er geen school omdat het Hemelvaart is. De week erna is de maandag vrij in verband met Pinksteren. We proberen die maandag in te halen op woensdag 3 juni, maar daarvoor moeten nog een paar zaken worden afgestemd. U hoort dit zo spoedig mogelijk. 

Even voor de zekerheid: de scholen zijn gedeeltelijk open, maar onder strikte regels. Volgens de huidige richtlijnen, u kent ze, mogen we niet met meer dan 30 mensen bij elkaar zijn, mogen we geen ouders in de school ontvangen en moeten we 1,5 meter afstand houden. Heel concreet betekent dit dat de volgende zaken niet door kunnen gaan in de vorm zoals we dat gewend zijn: afscheidsmusical groep 8, informatie ochtenden nieuwe ouders, juffendag, bazaar, doordraaidag, afscheid groep 2 en groep 5.
Daar waar het kan gaan wij op zoek naar een alternatief, wij zullen u t.z.t. informeren. 

Verkeerssituatie 2

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Tot onze verbazing zagen wij dat de uitrit van de parkeerplaats voor de school richting de Brediusweg is afgesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de parkeerplaats te verlaten via de uitrit en dat betekent dat er gedraaid moet worden om weg te kunnen rijden. Dit bevordert de veiligheid niet, dus wees extra alert. 

Vekeerssituatie 3

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

Goed om te weten dat de Brediusweg van 6 t/m 15 mei is afgesloten. Houd hier rekening mee met halen en brengen. Kom niet met de auto aan de voorkant van de school!

Verbouwing en verhuizing

donderdag 7 mei 2020 Mededeling

In de meivakantie is de hele inventaris weer naar de Busken Huetlaan verhuisd. Helaas was de verbouwing ondanks toezeggingen niet klaar, dus we konden een groot deel van de school niet inrichten. Vandaag en dit weekend kunnen we pas alle ruimtes gebruiken en ervoor zorgen dat we maandag en dinsdag de kinderen kunnen ontvangen. De "losse eindjes" zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd. Het was spannend, maar we gaan het redden!