Verkeersexamen

donderdag 26 maart 2020

Uiteraard is ook het verkeersexamen dat zou plaatsvinden op 6 en 7 april uitgesteld naar een later tijdstip. 

Update Corona

donderdag 26 maart 2020

Officieel horen we aanstaande dinsdag meer, maar de algehele verwachting is dat de scholen voorlopig nog gesloten blijven. Wij zullen jullie op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen en onze stappen hierin. Dat zullen we op regelmatige basis doen, via de mail. 

Kijkavond afgelast

donderdag 12 maart 2020

In de kalender van de BMS staat voor aanstaande dinsdag een kijkavond (plakboeken en werk) gepland. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat deze avond niet door. We proberen deze avond te verzetten naar een later moment. 

Onze cultuurdag is op 10 maart. Alle midden- en bovenbouwgroepen zullen op 10 maart generale repetitie houden en een voorstelling geven! 

'Het geheim van de familie Tortini' op 10 maart in de sportzaal van de Lunet.

MBA, MBB, BBA, BBB 12.45 -13.40 uur (12.35 uur binnenkomst publiek)
MBC, MBD, BBC, BBD 13.50 - 14.45 uur (13.40 uur publiek wisselt)

De onderbouwkinderen gaan op 10 maart aan het werk in het eigen atelier, gewoon op school. Ze werken met natuurlijke materialen in 6 werkstations, waarbij de nieuwsgierigheid en de creativiteit van de kinderen zal worden gestimuleerd.

Coronavirus

donderdag 5 maart 2020

Een van onze ouders is viroloog en werkzaam bij het RIVM. Zij zal op 17 maart een rondje langs de groepen maken om de vragen van de kinderen te beantwoorden en uitleg te geven! Meer informatie over het beleid op school is via de mail verzonden. 

Dansworkshop

donderdag 27 februari 2020

Alle onderbouwgroepen hebben afgelopen donderdag een dansworkshop gevolgd in de dansstudio van Jelly Jam. Op donderdag 5 maart gaan alle kleuters opnieuw naar de dansstudio voor een workshop. De kinderen hebben heerlijk gedanst en veel plezier gehad, dat zal ongetwijfeld volgende week ook zo zijn. 

Schat op zolder

donderdag 27 februari 2020

Wellicht heeft u het gelezen in de krant, op de zolder van onze school aan Busken Huetlaan is een "schat" gevonden. Onder het schuine dak, achter een kast, vonden wij 170 oude schoolplaten uit 1912, een kist met lesmaterialen en prachtige oude topografische wandplaten. Afgelopen woensdag konden team en bestuur een deel van de platen bewonderen. Uiteraard is er veel belangstelling voor de spullen, we hebben besloten dat we op zoek gaan naar een plek waar de platen tot hun recht komen, zeer waarschijnlijk wordt dat een museum. Een van de platen houden wij als aandenken, die komt in ons gebouw te hangen. 

Voorbereiding 10 maart

donderdag 27 februari 2020

Zoals u weet is er op 10 maart een voorstelling van onze midden- en bovenbouwgroepen. De afgelopen week heeft theatermakerij Storm een les gegeven aan alle midden- en bovenbouwgroepen zodat de kinderen nog beter en gerichter kunnen oefenen voor de voorstelling. De lessen en de eindvoorstelling zijn onderdeel van de cultuursubsidie, een ander onderdeel is het vergroten van leerkrachtvaardigheden op het gebied van drama. 

Voorstelling onderbouw

donderdag 13 februari 2020

Op donderdag 13 februari hebben alle onderbouwgroepen een spetterende voorstelling gegeven. De olifanten, tijgers, gnoes, giraffen, cheeta's, vogels en krokodillen hebben laten zien hoe goed ze zich konden inleven in hun rol. De leerkrachten hadden (m.b.v. de lessen van theatermakerij Storm) samen met de kinderen goed geoefend en een mooi decor gemaakt. De kinderen en hun ouders hebben genoten! 

Verzuim

donderdag 6 februari 2020

Onlangs hebben wij bezoek gehad van leerplichtambtenaar van de gemeente Gooise Meren om samen te kijken naar het verzuim van onze leerlingen. In de komende peroide zullen we de regels rondom verzuim wat aanscherpen en dat betekent dat wij ook van alle kinderen zullen gaan bijhouden wie er laat is. Bij frequent te laat komen zullen wij, volgens de regels, met u in gesprek gaan en melden bij leerplicht. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(eren) op tijd op school zijn? De lessen starten om 8:45, dus daarvoor moet iedereen binnen zijn.