Cultuur, uitnodiging voorstellingen

donderdag 16 januari 2020

Vanuit onze cultuursubsidie werken we dit schooljaar aan een cultuurproject waarbij de kinderen en leerkrachten les krijgen in theater. Wij doen dit in samenwerking met theatermakerij STORM. In het najaar hebben alle groepen workshops gevolgd, deze maanden volgt de tweede ronde workshops. Dit resulteert in een voorstelling.

De voorstelling van de onderbouw 'Gewoon zoals je bent' zal zijn op donderdag 13 februari 14.00 uur - 14.30 uur in de hal van de school. Alle ouders zijn van harte welkom!

Onze cultuurdag is op 10 maart. Alle midden- en bovenbouwgroepen zullen op 10 maart generale repetitie houden en een voorstelling geven!

'Het geheim van de familie Tortini' op 10 maart in de sportzaal van de Lunet.

MBA, MBB, BBA, BBB 12.45 -13.40 uur (12.35 uur binnenkomst publiek)
MBC, MBD, BBC, BBD 13.50 - 14.45 uur (13.40 uur publiek wisselt)

De onderbouwkinderen gaan op 10 maart aan het werk in het eigen atelier, gewoon op school. Ze werken met natuurlijke materialen in 6 werkstations, waarbij de nieuwsgierigheid en de creativiteit van de kinderen zal worden gestimuleerd.

 

Staking

donderdag 16 januari 2020

Zoals u al in de mail heeft kunnen lezen, zal de BMS op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari gesloten zijn voor alle leerlingen. Een substantieel deel van het team heeft ervoor gekozen deel te nemen aan de landelijke staking. 

Luizen

donderdag 9 januari 2020

Net als alle kinderen zijn ook de luizen terug van vakantie. Er zijn dus luizen geconstateerd. Wilt u uw kind goed (en regelmatig) controleren op luizen en neten? Meer betrouwbare informatie over de manier waarop u dit kunt doen kunt u vinden op site van het RIVM. 

Parro

donderdag 9 januari 2020

Binnenkort gaan wij Parro gebruiken. Parro is een extensie van ParnasSys, ons leerlingadministratiesysteem en ontworpen als communicatiemiddel tussen ouders en school/de leerkracht. Wij kunnen ook de oudergesprekken plannen via Parro. Het is een gesloten, beveiligd systeem en volledig AVG-proof. Momenteel zijn we Parro aan het uitproberen binnen het team, binnenkort volgen de ouders. Wellicht kunt de app vast installeren op uw telefoon. Volgende week ontvangt u meer informatie. 

Gewoon naar school

donderdag 12 december 2019

Denkt u eraan dat vrijdag 20 december een gewone schooldag is? In voorgaande jaren was de vrijdag vaak vrij. Dit jaar hebben wij echter een kort schooljaar, dat komt doordat we in de eerste groep vallen die zomervakantie krijgt. Om voldoende schooluren te maken, moeten de kinderen 20 december dus gewoon naar school. En omdat de vrijdag een gewone schooldag is, is het kerstdiner dit jaar op donderdagavond.

Kerstconcert

donderdag 12 december 2019

Op woensdag 18 december zullen we, vanaf 11:00 uur, met alle kinderen van de school het BMS Kerstconcert houden. We luisteren samen naar ons orkest en zingen samen Kerstliedjes. Wij verheugen ons op het concert!

Vooraankondiging

donderdag 12 december 2019

De afgelopen periode hebben alle groepen theaterworkshops gevolgd, wellicht heeft u het van uw kind(eren) gehoord. Deze workshops worden verzorgd door theatermakerij Storm en worden bekostigd uit de Cultuursubsidie. Ook voor 2020 is de subsidie toegekend en wij zullen, zoals gepland, de workshops en begeleiding van het team voortzetten. Dit resulteert in een echte theatervoorstelling voor ouders. Voor de onderbouw zal dat zijn donderdag 13 februari tussen 13:00 en 14:45 uur en voor midden- en bovenbouw op dinsdag 10 maart tussen 13:00 en 14:45 uur. De exacte tijden volgen, maar noteer het vast in uw agenda!

School van de week

donderdag 5 december 2019

DE BMS is 'school van de week' bij Sportcentrum de Zandzee. Dat betekent dat alle kinderen uit de groepen 3 t/m 6 op woensdag 11 decemeber tussen 13:00 en 15:00 uur mogen zwemmen voor €1,00. En de kinderen uit de groepen 7 en 8 kunnen voor €1,00 discozwemmen op vrijdag 13 december tussen 19:00 en 21:30 uur. De vouchers zijn uitgedeeld in alle midden- en bovenbouwgroepen en ook af te halen bij de administratie. 

Sloop bijgebouwen

donderdag 5 december 2019

We hadden het de hele week al verwacht, maar vandaag zijn de bijgebouwen op ons achterplein dan echt gesloopt. Met de sloop van het oude lokaal van MBA en het blauwe gebouw van DONS komt er zichtbaar schot in de verbouwing.

Vanaf aanstaande donderdag krijgen de kinderen van de middenbouw en bovenbouw gym in de tent op het hockeyveld. De kinderen van de eerste groep (BBA) moeten in gymkleding naar de tent komen waar om 8.45 uur de les start. De overige groepen kleden zich voor de gymles om in de kleedkamers van de hockeyclub.

We weten nog niet hoe de temperatuur in de tent zal zijn. Daarom vragen we de kinderen een lange gymbroek en een vest aan te trekken over hun gymkleding. Ze zouden dan tijdens de les kleding uit kunnen trekken als het te warm blijkt te zijn.