Terugblik

donderdag 7 november 2019

Afgelopen woensdag, 6 november, was het team van de BMS hard aan het werk. Wij zijn gestart op school waar we onder andere de begroting hebben besproken. Daarna waren we in het Tropenmuseum in Amsterdam waar we werden geschoold in het werken met DaVinci. Het was een waardevolle en inspirerende dag.

Fietsenstalling

donderdag 7 november 2019

In eerste instantie hadden we u laten weten dat de fietsen van de kinderen gestald konden worden bij de hockeyvelden. Helaas blijkt dit niet de juiste plek: er zijn al twee fietsen gestolen. Wij hebben deze week de fietsenrekken van de Busken Huetlaan gehaald en op het plein geplaatst. De fietsen kunnen dus op het plein worden gestald. 

Gym

donderdag 7 november 2019

Het was even zoeken en puzzelen om ervoor te zorgen dat alle groepen kunnen gymmen, maar het is gelukt! De onderbouwkinderen gymmen op maandag in de sportzaal en op donderdag in de zaal van de dansschool, beide in de Lunet. De groepen 3 t/m 8 gymmen op donderdag in de tent op het terrein van HC Naarden (met dank aan de hockeyclub) en op vrijdag in de sportzaal van de Lunet. 

Staking

donderdag 7 november 2019

Ondanks het feit dat we aanwezig waren op de studiedag, willen we u laten zien dat we uiteraard vierkant achter de staking staan. Vanuit het Tropenmuseum en zelfs vanuit het ziekenhuis!

Schoolzwemmen

donderdag 31 oktober 2019

Deze week zijn BBA en BBB gestart met het schoolzwemmen. Heel handig, we zitten naast het zwembad! De kinderen gaan zes weken lang iedere maandag zwemmen, de eerste les was super leuk. In januari starten BBC en BBD met de lessen. 

Verhuizing

donderdag 17 oktober 2019

De verhuizing is vanmiddag, 18 oktober, begonnen! De verhuizers zullen vrijdag, maandag, dinsdag en woensdag nodig hebben om alle spullen in te pakken en te verhuizen. Donderdag en vrijdag zal het team aanwezig zijn aan de Amesfoorstestraatweg om alle lokalen in te richten. 

Start op 28 oktober

donderdag 17 oktober 2019

Op maandag 28 oktober zullen we alle kinderen en ouders hartelijk ontvangen aan de Amesfoortstestraatweg. De koffie staat klaar en vanaf 8:15 uur zijn de deuren open. Neem gerust de tijd om de lokalen van uw kind(eren) te zoeken en een kijkje te nemen in de school. Wij zullen bij iedere ingang en bij ieder lokaal bordjes ophangen om u een beetje wegwijs te maken. Goed om te weten dat de BBC in het bijgebouw zit en de andere drie bovenbouwgroepen op de eerste verdieping.

De kinderen kunnen hun fiets stallen aan de zijkant van het gebouw, tussen de rekken van HC Naarden.

Wij wensen eerst iedereen een hele fijne herfstvakantie!

Bijzonder afscheid voor MBA

donderdag 17 oktober 2019

De kinderen en de leerkracht van MBA hadden wel een heel bijzonder afscheid. Hun lokaal zal immers worden gesloopt. Vandaag, op de laatste dag, mochten de kinderen schrijven en verven op de muren! Dat is natuurlijk super leuk en bijzonder. 

Schoolzwemmen voor de BB

donderdag 10 oktober 2019

Ook dit jaar gaan onze bovenbouwgroepen schoolzwemmen. Het thema van dit jaar is "waterspelen". Het schoolzwemmen is een initiatief van de gemeente Gooise Meren. Het doel is het onderhouden van de zwemvaardigheden. De kinderen krijgen zes weken lang les in veiligheid, estafette zwemmen, waterpolo en -trefbal, obstakel zwemmen enz. De lessen voor BBA en BBB zijn van maandag 28 oktober t/m maandag 2 december. Vanaf januari volgen BBC en BBD. We hebben geluk dat wij in die periode in onze tijdelije locatie zitten, want die is immers naast het zwembad. Voor ouderhulp ontvangt u een mail van de leerkracht(en) van uw kind(eren).

 

Cultuursubsidie

donderdag 10 oktober 2019

Vorige week hoorden we dat de aangevraagde subsidie voor cultuuronderwijs is toegekend! Daar zijn we erg blij mee, want dat betekent dat wij het komende half jaar extra aandacht gaan besteden aan cultuuronderwijs. De gekozen discipline is theater en wij doen dit in samenwerking met theatermakerij Storm. Zij zullen lessen komen geven, het team scholen en meewerken aan de cultuurdag van 10 maart 2020.