Nieuw meubilair

donderdag 28 mei 2020

Vandaag is het nieuwe meubilair geleverd! Wij vervangen per jaar van twee groepen het meubilair en dit jaar zijn MBA en MBB de gelukkigen.

Alle kinderen weer naar school

donderdag 28 mei 2020

Vanaf maandag 8 juni gaan alle kinderen weer "gewoon" de hele week naar school! Vanaf dat moment hanteren wij de normale schooltijden. Sinds gisteren is het protocol van de PO raad bekend, wij zullen de komende dagen intern afstemmen hoe we de richtlijnen vorm zullen gaan geven. U zult van ons een mail ontvangen met daarin de afspraken.

Toetsen

donderdag 28 mei 2020

De komende drie weken zullen wij bij de kinderen uit de groepen 3 t/m 7 de toetsen afnemen. Zoals eerder gemeld geven de toetsen ons een beeld van de cognitieve vaardigheden van de kinderen op dit moment. Wij zullen de toetsen gebruiken als "nulmeting" en daarmee als startpunt voor onze aanbiedingen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind geen externe afspraken heeft waardoor het toetsen mist?

Schoolfotograaf

donderdag 21 mei 2020

Op donderdag 28 en vrijdag 29 mei komt de schoolfotograaf. Net als andere jaren zal Foto Koch de individuele foto's maken. Zij volgen een "Coronaproof" protocol en hebben een alternatief voor de groepsfoto's. De kinderen worden dus gewoon gefotografeerd op de dag waarop ze aanwezig zijn. 

Toetsen en verslagen

donderdag 21 mei 2020

Uiteraard hebben wij ook nagedacht over zaken als toetsen, verslagen en oudergesprekken. Wij hebben besloten dat wij de juni toetsen van Cito wel gaan afnemen. Het geeft ons een beeld van de cognitieve vaardigheden, juist na de lange periode van thuiswerken. Wij zien de toetsen als een "nulmeting" en een uitgangspunt voor de aanbieding van ons onderwijs. Wij zullen geen verslagen schrijven, daarvoor hebben we de kinderen de afgelopen periode te weinig gezien. De oudergesprekken zullen wel doorgaan, maar dan via videobellen, meer informatie daarover volgt. 

Vrije dagen

donderdag 14 mei 2020

Zijn we net gestart, komen er al weer vrije dagen aan. Het liefst zouden we gewoon open zijn, maar komende week gaat dat niet. Donderdag en vrijdag is er geen school omdat het Hemelvaart is. De week erna is de maandag vrij in verband met Pinksteren. We proberen die maandag in te halen op woensdag 3 juni, maar daarvoor moeten nog een paar zaken worden afgestemd. U hoort dit zo spoedig mogelijk. 

Wel school, geen festiviteiten

donderdag 14 mei 2020

Even voor de zekerheid: de scholen zijn gedeeltelijk open, maar onder strikte regels. Volgens de huidige richtlijnen, u kent ze, mogen we niet met meer dan 30 mensen bij elkaar zijn, mogen we geen ouders in de school ontvangen en moeten we 1,5 meter afstand houden. Heel concreet betekent dit dat de volgende zaken niet door kunnen gaan in de vorm zoals we dat gewend zijn: afscheidsmusical groep 8, informatie ochtenden nieuwe ouders, juffendag, bazaar, doordraaidag, afscheid groep 2 en groep 5.
Daar waar het kan gaan wij op zoek naar een alternatief, wij zullen u t.z.t. informeren. 

Verkeerssituatie 2

donderdag 7 mei 2020

Tot onze verbazing zagen wij dat de uitrit van de parkeerplaats voor de school richting de Brediusweg is afgesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de parkeerplaats te verlaten via de uitrit en dat betekent dat er gedraaid moet worden om weg te kunnen rijden. Dit bevordert de veiligheid niet, dus wees extra alert. 

Verkeerssituatie 3

donderdag 7 mei 2020

Goed om te weten dat de Brediusweg van 6 t/m 15 mei is afgesloten. Houd hier rekening mee met halen en brengen. Kom niet met de auto aan de voorkant van de school!

Verbouwing en verhuizing

donderdag 7 mei 2020

In de meivakantie is de hele inventaris weer naar de Busken Huetlaan verhuisd. Helaas was de verbouwing ondanks toezeggingen niet klaar, dus we konden een groot deel van de school niet inrichten. Vandaag en dit weekend kunnen we pas alle ruimtes gebruiken en ervoor zorgen dat we maandag en dinsdag de kinderen kunnen ontvangen. De "losse eindjes" zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd. Het was spannend, maar we gaan het redden!