Vrije dagen

donderdag 14 mei 2020

Zijn we net gestart, komen er al weer vrije dagen aan. Het liefst zouden we gewoon open zijn, maar komende week gaat dat niet. Donderdag en vrijdag is er geen school omdat het Hemelvaart is. De week erna is de maandag vrij in verband met Pinksteren. We proberen die maandag in te halen op woensdag 3 juni, maar daarvoor moeten nog een paar zaken worden afgestemd. U hoort dit zo spoedig mogelijk. 

Wel school, geen festiviteiten

donderdag 14 mei 2020

Even voor de zekerheid: de scholen zijn gedeeltelijk open, maar onder strikte regels. Volgens de huidige richtlijnen, u kent ze, mogen we niet met meer dan 30 mensen bij elkaar zijn, mogen we geen ouders in de school ontvangen en moeten we 1,5 meter afstand houden. Heel concreet betekent dit dat de volgende zaken niet door kunnen gaan in de vorm zoals we dat gewend zijn: afscheidsmusical groep 8, informatie ochtenden nieuwe ouders, juffendag, bazaar, doordraaidag, afscheid groep 2 en groep 5.
Daar waar het kan gaan wij op zoek naar een alternatief, wij zullen u t.z.t. informeren. 

Verkeerssituatie 2

donderdag 7 mei 2020

Tot onze verbazing zagen wij dat de uitrit van de parkeerplaats voor de school richting de Brediusweg is afgesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de parkeerplaats te verlaten via de uitrit en dat betekent dat er gedraaid moet worden om weg te kunnen rijden. Dit bevordert de veiligheid niet, dus wees extra alert. 

Verkeerssituatie 3

donderdag 7 mei 2020

Goed om te weten dat de Brediusweg van 6 t/m 15 mei is afgesloten. Houd hier rekening mee met halen en brengen. Kom niet met de auto aan de voorkant van de school!

Verbouwing en verhuizing

donderdag 7 mei 2020

In de meivakantie is de hele inventaris weer naar de Busken Huetlaan verhuisd. Helaas was de verbouwing ondanks toezeggingen niet klaar, dus we konden een groot deel van de school niet inrichten. Vandaag en dit weekend kunnen we pas alle ruimtes gebruiken en ervoor zorgen dat we maandag en dinsdag de kinderen kunnen ontvangen. De "losse eindjes" zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd. Het was spannend, maar we gaan het redden!

Lief en lekker

donderdag 7 mei 2020

Afgelopen maandag, tijdens de studiedag, werd het team van de BMS getrakteerd op een heerlijke lunch! Geheel verzorgd door Bo, Olivier en hun ouders. Erg leuk en erg lekker. Het stond buiten voor ons klaar, zodat wij met gepaste afstand samen konden lunchen. Nogmaals dank aan Lidewij en Joost!

Jarige kinderen

donderdag 7 mei 2020

In deze afgelopen periode zijn er veel kinderen jarig geweest. Zij hebben van ons een kaartje met felicitaties ontvangen. We hebben besloten om die verjaardagen op school niet meer te vieren. Natuurlijk besteden we er nog kort aandacht aan door met de groep te zingen voor al die jarigen. Kinderen die vanaf 11 mei jarig zijn, kunnen in overleg met de leerkracht, in de halve groep trakteren. We gaan niet de klassen rond. 

Vakantie

donderdag 16 april 2020

Tot 6 mei hebben we meivakantie! Hoewel we niet op vakantie kunnen, gaan we toch proberen zo veel mogelijk "echt" vakantie te houden. Dat betekent dat er de komende twee weken geen werk wordt aangeleverd en wordt nagekeken er geen contactmomenten worden ingepland. Wij adviseren iedereen, voor zover de situatie dit toelaat, even een time-out te nemen in deze hectische tijd. Voor iedereen die vrijblijvend wil doorwerken: in de mail van de leerkrachten van uw kind(eren) staan ideeën. Ondanks de situatie wensen wij iedereen een hele fijne, zonnige en vooral gezonde vakantie!

Informatie over maatregelen

donderdag 16 april 2020

Uiteraard kijken wij, net als u, met spanning naar de ontwikkelingen rondom de handhaving of eventuele versoepeling van de maatregelen tegen Corona. Wij hebben diverse scenario's doorgenomen, maar we moeten wachten op de persconferentie van dinsdag 21 april. Zodra wij meer weten en het met het team en het bestuur hebben doorgesproken, zullen wij u informeren over wat het voor onze school zal betekenen. Houd uw mail dus ook tijdens de vakantie in de gaten. 

Helaas

donderdag 16 april 2020

Het zal u niet verbazen: deze week hebben we definitief moeten besluiten dat we niet op schoolkamp kunnen gaan, we hebben het geannuleerd. Het schoolkamp van de middenbouw gaat dus helaas niet door.