Toetsperiode

vrijdag 11 januari 2019

De komende twee weken zullen er weer toetsen worden afgenomen. Dit is voor de kinderen van groep 2 tot en met 8. Wilt u erop letten dat er geen afspraken worden gemaakt bij bijvoorbeeld dokter en/of tandarts? 

De bovenbouw maakt de spellingtoetsen en toetsen voor rekenen digitaal. 

Het Kerstdiner

donderdag 20 december 2018

Het kerstdiner was weer een groot succes! Een ieder zag er schitterend uit. De klassen waren omgedoopt tot ware eetgelegenheden en de buffetten waren om te smullen. We hebben samen enorm genoten, van elkaar en al het lekkers. 

Renovatie BMS 2019

donderdag 20 december 2018

De gemeenteraad van Gooise Meren heeft het huisvestingsplan goedgekeurd voor 2019. Dit betekent dat er geld wordt vrijgemaakt voor de renovatie van de BMS. Het plan is om het lokaal van Janneke (MBA) en het blauwe gebouw dat door Dons wordt gebruikt af te breken. Beide gebouwen voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Deze lokalen zullen worden geintegreerd in het huidige gebouw van de school op de eerste verdieping. Met een architekt worden de plannen verder uitgewerkt. Goed nieuws dus en meer info volgt!

Uitnodiging KERSTBORREL 19 december

donderdag 13 december 2018

WAT: kerstborrel – glühwein, erwtensoep, kersthits, vuurkorven, veel gezelligheid!
VOOR WIE: ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes etc. van leerlingen van de BMS
WAAR: op het schoolplein
WANNEER: 19 december a.s. vanaf 17:15 – 19:00 uur (tijdens het BMS kerstdiner)

Op 19 december wordt in alle klassen van de BMS weer het Kerstdiner georganiseerd.
Terwijl de kinderen binnen feestvieren doen wij dat buiten! De Vrienden van de BMS organiseren voor alle ouders, ophalers/brengers etc. een gezellige winterborrel op het schoolplein.

Trek dus je Moonboots en Kersttrui aan en komt allen! Hartelijke groet, de Vrienden van de BMS

Kerstdiner

donderdag 6 december 2018

Vanaf aanstaande maandag hangen bij het lokaal van uw kind(eren) de intekenlijsten voor het kerstdiner. Dus vanaf maandag kunnen deze worden ingevuld!

Terugblik

donderdag 6 december 2018

Wij kijken terug op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest. Citaat van een van de leerkrachten: "Blij word je toch van zo'n dag? Sint op school, vijf pieten op school. Mooi weer. Kindjes blij. Ouders blij. Kilo's pepernoten, speculaas en mandarijnen, liters chocomel. Sinterklaas is simpelweg een feest van liefde geven aan elkaar".
De ouders van de "Vrienden van de BMS": hartelijk dank voor jullie hulp!


Vanaf volgende week kunt u de foto’s hiervan zien middels de dan aangemaakt link. 
( Waarvan u natuurlijk op de hoogte wordt gebracht wanneer het zover is).

Uitstel inspectie

donderdag 18 oktober 2018

Zoals besproken op de ouderbijeenkomst van 8 oktober had de schoolinspectie het voornemen om (eveneens) op 8 oktober onze school aan te doen voor een inspectie. De ouders die op de ouderbijeenkomst aanwezig waren hebben daar al kunnen horen dat Antoinette en het bestuur met de inspectie in gesprek zijn gegaan om uitstel te vragen vanwege de onrustige periode die we als school achter de rug hebben. Deze week hebben we het bericht gekregen dat het bezoek is uitgesteld tot juni/juli. Wij zijn erg blij met dit nieuws, dit geeft het team, directie en bestuur de tijd om te zorgen dat we alles weer goed op de rit hebben voor de inspectie.

Start Kinderboekenweek

donderdag 27 september 2018

Woensdag 3 oktober start de kinderboekenweek. Het thema is vriendschap: Kom erbij!

Schilderen

woensdag 15 augustus 2018

De schilders zijn deze week begonnen met het schilderen van de school. Het lokaal van groep OBA is al klaar!

Parkeren in de buurt!

vrijdag 6 april 2018

Beste ouders, bij het brengen en halen van uw kind(eren) begrijpen we dat u snel uw auto even in de Busken Huetlaan plaatst, daar waar een plekje is. Ach... het is maar even ( 3 minuutjes) even voor de inrit van de buren...

Maar... weet u dat de buren daardoor niet hun oprit uitkunnen? En vaak meer dan een kwartier moeten wachten voordat ze van hun eigen huis weg kunnen rijden. Mede namens meerdere buren het dringende verzoek om alstublieft uw auto niet voor een oprit te plaatsen, ook niet de neus van de auto... (kunnen er waarschijnlijk net langs) en ook niet voor die paar minuten. Heel erg bedankt voor uw begrip en ondersteuning. 
Team Bussumse Montessorischool en onze omringende buren