Terugblik

donderdag 6 december 2018

Wij kijken terug op een zeer geslaagd Sinterklaasfeest. Citaat van een van de leerkrachten: "Blij word je toch van zo'n dag? Sint op school, vijf pieten op school. Mooi weer. Kindjes blij. Ouders blij. Kilo's pepernoten, speculaas en mandarijnen, liters chocomel. Sinterklaas is simpelweg een feest van liefde geven aan elkaar".
De ouders van de "Vrienden van de BMS": hartelijk dank voor jullie hulp!


Vanaf volgende week kunt u de foto’s hiervan zien middels de dan aangemaakt link. 
( Waarvan u natuurlijk op de hoogte wordt gebracht wanneer het zover is).

Uitstel inspectie

donderdag 18 oktober 2018

Zoals besproken op de ouderbijeenkomst van 8 oktober had de schoolinspectie het voornemen om (eveneens) op 8 oktober onze school aan te doen voor een inspectie. De ouders die op de ouderbijeenkomst aanwezig waren hebben daar al kunnen horen dat Antoinette en het bestuur met de inspectie in gesprek zijn gegaan om uitstel te vragen vanwege de onrustige periode die we als school achter de rug hebben. Deze week hebben we het bericht gekregen dat het bezoek is uitgesteld tot juni/juli. Wij zijn erg blij met dit nieuws, dit geeft het team, directie en bestuur de tijd om te zorgen dat we alles weer goed op de rit hebben voor de inspectie.

Start Kinderboekenweek

donderdag 27 september 2018

Woensdag 3 oktober start de kinderboekenweek. Het thema is vriendschap: Kom erbij!

Schilderen

woensdag 15 augustus 2018

De schilders zijn deze week begonnen met het schilderen van de school. Het lokaal van groep OBA is al klaar!

Parkeren in de buurt!

vrijdag 6 april 2018

Beste ouders, bij het brengen en halen van uw kind(eren) begrijpen we dat u snel uw auto even in de Busken Huetlaan plaatst, daar waar een plekje is. Ach... het is maar even ( 3 minuutjes) even voor de inrit van de buren...

Maar... weet u dat de buren daardoor niet hun oprit uitkunnen? En vaak meer dan een kwartier moeten wachten voordat ze van hun eigen huis weg kunnen rijden. Mede namens meerdere buren het dringende verzoek om alstublieft uw auto niet voor een oprit te plaatsen, ook niet de neus van de auto... (kunnen er waarschijnlijk net langs) en ook niet voor die paar minuten. Heel erg bedankt voor uw begrip en ondersteuning. 
Team Bussumse Montessorischool en onze omringende buren

BMS Nieuwjaarsborrel!

donderdag 1 februari 2018

Herinnering!

Op vrijdag 9 februari a.s. organiseren de Vrienden van de BMS een Nieuwjaarsborrel voor alle ouders/verzorgers en leerkrachten van de BMS. Een mooie gelegenheid om weer bij te praten en het nieuwe jaar goed in te luiden. Dus regel vast een oppas en komt allen! Drankjes zijn voor eigen rekening, bitterballen namens de Vrienden!

Datum: 9 februari 2018  Tijd: 20.30 uur  Locatie: Café 't Raedthuys, Landstraat 78, Bussum

Staking

donderdag 1 februari 2018

Zoals u waarschijnlijk al gelezen heeft gaan op 14 februari de basisschoolleerkrachten uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe staken. Er zal dit keer in estafettevorm gestaakt gaan worden. De provincie Noord-Holland is op 14 maart aan de beurt. Informatie over deze dag volgt nog.

Even voorstellen, de nieuwe MR

vrijdag 26 januari 2018

De laatste maanden zijn er veel wisselingen in de MR geweest maar nu staat er een heel nieuwe MR voor u klaar. De MR bestaat uit drie ouders en drie teamleden. Namens de ouders zijn dat Margriet Glazenborg, Stephen Beuker en Steven Evans. Namens het team Olga Oude Lenferink (BB), Kamiel Schopmeijer (MB) en Pien Linders (OB). Mocht u vragen of opmerkingen voor de MR hebben, kunt u een mail sturen naar mr@bussumsemontessori.nl of ons aanspreken op school.

Digitaal toetsen

vrijdag 26 januari 2018

Helaas had en heeft CITO een landelijke storing. We konden de nieuwe laptops, die speciaal voor het toetsen geleverd zijn, daardoor niet inzetten. We zijn maar weer op papier gaan toetsen! 

N.B. Tijdens het toetsen staat het ouderportaal uit! 

Pilot muziek

donderdag 9 november 2017

De BMS heeft de derde week nu achter de rug van de muziek pilot verzorgd door de Muziekfabriek. Verschillende vormen van muziek worden door diverse docenten verzorgd waarna er met de docenten en de kinderen wordt geëvalueerd.

Benieuwd hoe het gaat? Vraag het aan de leerlingen!