Biebouders gezocht

donderdag 12 maart 2020

De BMS krijgt een mooie, nieuwe schoolbibliotheek! De kasten zijn binnen en de meeste boeken ook. Wij zijn op zoek naar ouders die ons willen helpen. Voordat de kinderen de boeken kunnen lenen, scannen en weer inleveren, moet er nog wat werk worden verzet. Dit kan flexibel en in overleg worden uitgevoerd. Wie wil ons helpen? U kunt dit aangeven bij de leerkracht van uw kind(eren) of bij de administratie. 

Extra informatieve AV

donderdag 5 maart 2020

Op maandag 30 maart is er een extra, informatieve AV gepland. Zoals u in de mail heeft kunnen lezen, staat het fusietraject met talent primair op die avond centraal. Wij zien u graag op 30 maart op school, we starten om 20:00 uur. 

Werving nieuwe directeur

donderdag 27 februari 2020

De werving voor een nieuwe directeur is gestart! Het proces wordt begeleid door Beekveld en Terpstra, de vacature is in deze link te zien. De benoemingsadviescommissie is bij elkaar geweest en de data voor de gesprekken met de potentiele kandidaten zijn gepland. Deze benoemingsadviescommissie bestaat uit vertegenwoordigers van het team, het bestuur en de MR. We streven ernaar om de procedure voor de zomer af te ronden, zodat de nieuwe directeur na de zomervakantie kan starten. 

Installeren Parro

donderdag 6 februari 2020

Heel erg fijn om te zien dat veel ouders inmiddels Parro hebben geïnstalleerd, hartelijk dank daarvoor. In 8 van de 11 groepen kunnen we nu alle ouders via Parro bereiken! Goed om te weten dat inschrijven voor de oudergesprekken uitsluitend via Parro zal gaan. Ook voor overige, korte boodschappen zullen we Parro gebruiken. 

Toetsresultaten

donderdag 6 februari 2020

De afgelopen periode hebben alle kinderen uit de groepen 2 t/m 8 Citotoetsen gemaakt. Bijna alles is inmiddels afgerond. Wij begrijpen dat u erg nieuwsgierig bent naar de resultaten van uw kind(eren). Toch vragen wij u om nog even geduld te hebben. Volgende week gaan de verslagen mee en na de vakantie zijn de oudergesprekken. U zult dan horen hoe uw kind de toetsen heeft gemaakt. Het is dus niet nodig om ons te mailen en te vragen naar de resultaten. 

Kosteloos materiaal verzamelen

vrijdag 24 januari 2020

Wilt u kosteloos materiaal verzamelen voor de Cultuurdag? Bijvoorbeeld doppen, kleine theedoosjes, schoenendozen, koffiemelkcupjes, kleine plastic bakjes en flesjes. U kunt dit inleveren in de blauwe kratten bij groep OBA (Eugenie). Alvast dank! 

Parro

donderdag 23 januari 2020

De afgelopen week heeft u, via de leerkracht van uw kind(eren) een uitnodiging ontvangen om Parro gebruiken. Heel erg fijn om te zien dat 77% van de ouders deze uitnodiging al heeft geaccepteerd, dank daarvoor. Wij kunnen pas volledig communiceren via Parro (de oudergesprekken plannen bijvoorbeeld) als alle ouders "actief" zijn. Als u de uitnodiging nog niet heeft geaccepteerd, wilt u dit dan alsnog doen? Dit moet voor ieder kind apart, alleen voor het eerste kind hoeft u een account aan te maken. 

Ouders in de school

donderdag 23 januari 2020

Graag willen u eraan helpen herinneren dat de school 's morgens vanaf 8:30 uur open gaat. Wij vragen u om tot 8:30 uur op het plein te wachten. 
Daarnaast een oproep aan de alle ouders van de onderbouw: wilt u bij het ophalen van uw kind(eren) maximaal vijf minuten voor het uitgaan van de school naar binnen komen? Nu staan er regelmatig al om 14:30 uur ouders in de gang en de hal, dit verstoort de lessen die in de centrale hal worden gegeven. 

Parkeren

donderdag 23 januari 2020

Helaas bijft het parkeren rondom haal- en brengtijden een groot probleem. En helaas heeft dat ook te maken met menselijk gedrag. Wilt u, in het belang van de veiligheid, denken aan de juiste rijrichting en alleen parkeren in de vakken? 
Het heeft onze volledige aandacht en zijn in gesprek met de gemeente om te kijken naar mogelijke oplossingen, maar die zijn niet zo simpel. Als u hierover ideeën heeft dan horen wij dat graag! 

Gebruik mobiele telefoons

donderdag 16 januari 2020

Veel kinderen bezitten een eigen mobiele telefoon. Reuze handig en geheel van deze tijd. Het gebruik van een mobiele telefoon is echter niet toegestaan tijdens lestijden, de kinderen leveren de mobiele telefoon in bij de leerkracht. U kunt dus onder schooltijd niet met uw kind appen of bellen. Wilt u hierop toezien?