Weer naar school

donderdag 14 mei 2020

Eindelijk konden we de kinderen weer op school ontvangen, wat hadden we ze gemist. Na al die weken thuisonderwijs was het afgelopen maandag en dinsdag voor sommige kinderen (en ouders) best even spannend. Dat geldt misschien nog meer voor de kinderen die in de afgelopen periode vier jaar zijn geworden en echt voor het allereerst naar school mochten. Wat hebben de kinderen het dapper gedaan, heel knap!

Nieuwsgierig naar gebouw

donderdag 14 mei 2020

Waarschijnlijk bent u erg nieuwsgierig naar ons prachtige nieuwe gebouw. Erg jammer dat we geen ouders kunnen ontvangen om te laten zien hoe mooi het is geworden. Vorige week konden we nog geen foto's of filmpje laten zien omdat het nog niet klaar was, gelukkig kan dat nu wel. In ons blog is een filmpje te zien dat is gemaakt door Cas, Klaas en Wabe. 

Planning

donderdag 30 april 2020

Zoals u weet starten de scholen weer op 11 mei, zij het onder strikte voorwaarden. Er is steeds de helft van het aantal leerlingen aanwezig. Op 4 mei heeft het team een studiedag, 5 mei is een vrije dag. Van 6 t/m 11 mei verzorgen wij thuisonderwijs en vanaf 11 mei zijn de kinderen dus weer gedeeltelijk aanwezig. Alles is na te lezen in de mail van 27 april. 

Verhuizing

donderdag 16 april 2020

De verhuizing naar de Busken Huetlaan is in volle gang! De verhuizers zijn gisteren, donderdag 16 april, gestart. Omdat het bouwbedrijf nog niet helemaal klaar is, is het nog een logistieke uitdaging, maar we rekenen erop dat we komende twee weken een moment zullen vinden om de lokalen weer in te richten.
Diverse ouders hebben aangeboden te willen helpen, heel fijn! Omdat we nog niet weten wanneer we kunnen inrichten, kunnen we nog geen afspraken maken. Deze volgen via de leerkracht van uw kind. 

Thuiswerken

donderdag 9 april 2020

Wat zijn de meeste kinderen thuis hard aan het werk! Wij zijn onder de indruk van het geleverde werk en alle inspanningen van de kinderen en ouders. Het team van de BMS blijft kijken naar mogelijkheden om het thuiswerk te optimaliseren, we hebben uitvoerig gekeken naar het digitale aanbod, bijvoorbeeld Gynzy. De digitale leerstof komt niet of onvoldoende overeen met ons eigen aanbod, daarom kiezen wij ervoor om een deel van de basisstof te blijven aanleveren via mail. Muiswerk, nieuwsbegrip en ambrasoft wordt wel digitaal aangeboden. We realiseren ons dat het voor alle ouders intensief is, dus doe wat haalbaar is en overleg met de leerkracht van uw kind. Als het veel tijd kost om het gemaakte werk aan te leveren in een PDF, maak dan meerdere PDF's of losse foto's en stuur deze, het liefst in één mail. 

Team BMS

donderdag 2 april 2020

Alle kinderen en ouders zijn thuis hard aan het werk! Het team van de BMS probeert jullie daar zo goed mogelijk bij de ondersteunen. Uiteraard hebben we daar regelmatig onderling overleg over. Dat doen we vooral digitaal, maar wij ontmoeten elkaar ook fysiek, met gepaste afstand. Zo kunnen we zaken beter afstemmen. Iedere dinsdagochtend zit het team bij elkaar in de hal van de school. Een deel van ons fysiek, een deel van ons vanuit huis, zij zijn dan te zien op het digibord. 

Leuke activiteit

donderdag 26 maart 2020

Wat een leuke foto's krijgen we toch binnen! Een van de ideeën die werd rondgestuurd door de leerkrachten van de onderbouw was: maak een kunstwerk met tape en stoepkrijt. Het levert geweldige kunstwerken op. Ook leuk voor oudere kinderen. 

Veel dank

donderdag 19 maart 2020

Het team van de BMS wil alle ouders heel erg bedanken voor alle fijne, lieve, ondersteunende en bemoedigende reacties die wij hebben ontvangen de afgelopen week. Het steunt ons enorm, veel dank! 

Ophalen werk

donderdag 19 maart 2020

Afgelopen woensdag zijn alle ouders op school geweest om het werk van hun kind te halen! Wat een bijzondere situatie. Heel fijn om te merken dat we het samen doen en dat we goed samenwerken. Als de situatie in ons land onveranderd blijft, zal er voor een deel van de kinderen aanstaande woensdag een nieuw pakketje klaarliggen. U ontvangt hierover bericht van de leerkracht van uw kind.

Thuisonderwijs

donderdag 19 maart 2020

Wat zijn de kinderen thuis hard aan het werk! Wij worden heel blij van de vele mooie foto's, de berichten en de zelfbedachte werkjes. Wij realiseren ons dat het voor alle ouders een enorme klus is om dit voor elkaar te krijgen, wij waarderen jullie inzet enorm. We doen ons best om jullie daar waar het kan te ondersteunen. U kunt ons helpen door het werk in een keer te sturen, zo houden wij beter overzicht. Ook de komende weken houden we contact via mail, skype, telefoon en wellicht andere kanalen. Veel sterkte gewenst, we missen jullie!