Afscheidsavond groep 8

donderdag 2 juli 2020

Afgelopen maandag, 29 juni, was de afscheidsavond van groep acht. Een hele andere avond dan we gewend zijn, maar wat was het geweldig. De kinderen hebben hun eigen feestje gemaakt, wij hebben van ze genoten. Hopelijk geldt dat ook voor de ouders die via een livestream mee konden kijken en luisteren. Ook de afsluiting was een succes; alle kinderen werden door hun ouders (in prachtig versierde auto's) gehaald!

Fijne vakantie

donderdag 2 juli 2020

Het team van de BMS wenst iedereen een hele fijne vakantie! Geniet van elkaar, rust lekker uit, doe leuke dingen en vooral: kom gezond terug op maandag 17 augustus!

Toegang tot de school

donderdag 11 juni 2020

De eerste week waarin alle kinderen tegelijk aanwezig zijn zit erop! Erg fijn om weer met volledige groepen te kunnen werken. Ook erg prettig om te merken dat iedereen erg zijn/haar best doet om zich aan alle afspraken te houden, dank daarvoor! Belangrijk om te onthouden dat ouders helaas geen toegang hebben tot het plein of de school. Dat geldt ook als u tussendoor uw kind komt halen. Het is handig dit vooraf te overleggen, dan brengen wij uw kind naar buiten. 

Halen en brengen

donderdag 11 juni 2020

Het halen en brengen gaat over het algemeen erg goed, heel fijn. Rondom het halen willen wij u vragen zich aan de afgesproken tijden te houden. Dus brengen in de eerste groep betekent ook halen in de eerste groep. En brengen in de tweede groep betekent ook halen in de tweede groep. Alvast bedankt!

Mooie poster

donderdag 4 juni 2020

In onze Taal Doen! kast zitten allerlei opdrachten. Bij een van de doosjes is de opdracht om een poster te maken. Deze week hebben Aya en Sophia uit BBB wel een hele mooie en belangrijke poster gemaakt. Goed gedaan!

Weer naar school

donderdag 14 mei 2020

Eindelijk konden we de kinderen weer op school ontvangen, wat hadden we ze gemist. Na al die weken thuisonderwijs was het afgelopen maandag en dinsdag voor sommige kinderen (en ouders) best even spannend. Dat geldt misschien nog meer voor de kinderen die in de afgelopen periode vier jaar zijn geworden en echt voor het allereerst naar school mochten. Wat hebben de kinderen het dapper gedaan, heel knap!

Nieuwsgierig naar gebouw

donderdag 14 mei 2020

Waarschijnlijk bent u erg nieuwsgierig naar ons prachtige nieuwe gebouw. Erg jammer dat we geen ouders kunnen ontvangen om te laten zien hoe mooi het is geworden. Vorige week konden we nog geen foto's of filmpje laten zien omdat het nog niet klaar was, gelukkig kan dat nu wel. In ons blog is een filmpje te zien dat is gemaakt door Cas, Klaas en Wabe. 

Planning

donderdag 30 april 2020

Zoals u weet starten de scholen weer op 11 mei, zij het onder strikte voorwaarden. Er is steeds de helft van het aantal leerlingen aanwezig. Op 4 mei heeft het team een studiedag, 5 mei is een vrije dag. Van 6 t/m 11 mei verzorgen wij thuisonderwijs en vanaf 11 mei zijn de kinderen dus weer gedeeltelijk aanwezig. Alles is na te lezen in de mail van 27 april. 

Verhuizing

donderdag 16 april 2020

De verhuizing naar de Busken Huetlaan is in volle gang! De verhuizers zijn gisteren, donderdag 16 april, gestart. Omdat het bouwbedrijf nog niet helemaal klaar is, is het nog een logistieke uitdaging, maar we rekenen erop dat we komende twee weken een moment zullen vinden om de lokalen weer in te richten.
Diverse ouders hebben aangeboden te willen helpen, heel fijn! Omdat we nog niet weten wanneer we kunnen inrichten, kunnen we nog geen afspraken maken. Deze volgen via de leerkracht van uw kind. 

Thuiswerken

donderdag 9 april 2020

Wat zijn de meeste kinderen thuis hard aan het werk! Wij zijn onder de indruk van het geleverde werk en alle inspanningen van de kinderen en ouders. Het team van de BMS blijft kijken naar mogelijkheden om het thuiswerk te optimaliseren, we hebben uitvoerig gekeken naar het digitale aanbod, bijvoorbeeld Gynzy. De digitale leerstof komt niet of onvoldoende overeen met ons eigen aanbod, daarom kiezen wij ervoor om een deel van de basisstof te blijven aanleveren via mail. Muiswerk, nieuwsbegrip en ambrasoft wordt wel digitaal aangeboden. We realiseren ons dat het voor alle ouders intensief is, dus doe wat haalbaar is en overleg met de leerkracht van uw kind. Als het veel tijd kost om het gemaakte werk aan te leveren in een PDF, maak dan meerdere PDF's of losse foto's en stuur deze, het liefst in één mail.