Buitenschoolse activiteiten

Naast alle schoolse activiteiten organiseert de BMS ieder jaar verschillende bijzondere activiteiten. Het belangrijkste is dat alle leerlingen mee kunnen doen en dat ze elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

Sport en speldag

Natuurlijk is er voor alle klassen de jaarlijkse sport en speldag. Bij de sportvelden van HC Naarden doen alle leerlingen, in groepjes en begeleid door ouders, mee aan uiteenlopende spelletjes. De dag wordt afgesloten met een echte meesters- en juffenrace! Verder gaat het er om dat íedereen meedoet. Dat is immers belangrijker dan winnen.  

Excursies

Voor alle groepen staan er jaarlijkse uitjes op het programma, gericht op de interessegebieden van de verschillende leeftijden. Zo kan het zijn dat de bovenbouw een balletvoorstelling in het Concertgebouw in Amsterdam bijwoond of een tentoonstelling over Toetanchamon bezoekt.

De middenbouw kan naar het filmuseum gaan of een film gaan bekijken. De onderbouw gaat ieder jaar naar de kinderboerderij, maakt herfstwandelingen en gaan op excursie naar Natuurmonumenten.

Kamp

Ieder jaar gaan alle kinderen uit de midden- en bovenbouw op kamp. Voor de middenbouw is de bestemming al veertig jaar De Hertenkolk in Epe, een prachtige locatie op de Veluwe, waar elke klas twee nachten verblijft met haar juf of meester en begeleiders. Voor de ouders is er bij terugkomst een uitgebreide fotoreportage over wat de kinderen hebben meegemaakt. De kinderen van de bovenbouw gaan, na een gedegen training, met de fiets op pad naar wisselende bestemmingen. 

Schoolreis

De onderbouw gaat niet op kamp, maar gaat een dagje met de bus naar een leuk park of iets anders. En dat is natuurlijk met een hele grote bus. Dit alvast ter voorbereiding op het kamp.

Bazaar

Het BMS-jaar wordt traditiegetrouw afgesloten met een feestelijke Bazaar/slotfeest, dat altijd met groot enthousiasme wordt bijgewoond door ouders en kinderen. De kinderen verzinnen zelf de spelletjes volgens een thema en zijn weken van tevoren met de voorbereiding bezig. Natuurlijk is er ook genoeg te eten en te drinken. En treden de kinderen op.