Praktisch

Een dag op de BMS is omlijnd. Kinderen werken zelfstandig volgens het Montessoriprincipe, maar voor zelfstandig werken heb je veel structuur nodig. Kinderen weten op de BMS precies wanneer ze wat kunnen verwachten. Daarom even een paar praktische zaken op een rijtje;

Park & Ride

We zijn trots op onze school en ook op de mooie plek. Maar onze mooie plek vraagt wel om extra aandacht van de ouders bij het halen en brengen. Voor de veiligheid van onze kinderen vragen wij ouders die met de auto komen één rijrichting aan te houden; via de Bosboom Toussaintlaan heen en door de Vosmaerlaan terug. Rijd langzaam en parkeer niet op plaatsen die eventuele uitritten of de wandel- en fietsroute naar en van school belemmeren.

Halen en brengen

Op reguliere schooldagen gaan op de BMS de deuren om 8.30 uur open voor kinderen en ouders. Ouders kunnen dan bijzonderheden doorgeven of een afspraak maken met de leerkracht. Om 8.40 uur nemen de kinderen afscheid van hun ouders. Zo kunnen de kinderen om 8.45 uur rustig in de klas beginnen.

Aan het einde van de schooltijd wachten de ouders uit de midden- en bovenbouw (groep 3 t/m 8) hun kind buiten op. Als de kinderen naar buiten komen, kunnen ouders nog voor een afspraak of overleg naar de leerkracht gaan. De ouders van kinderen uit de onderbouw (groep 1 en 2) kunnen vanaf 5 minuten voor het einde van de schooldag in de gang voor de klas op hun kind wachten. Ouders zijn vanaf 14.45 welkom in de klas om een werkje te komen bekijken of even te overleggen met de leerkracht.

Schooltijden

Voor de onderbouw (groep 1 en 2) en middenbouw (groep 3 en 4) geldt;

  • 8.45 tot 14.45 uur op maandag, dinsdag en donderdag
  • 8.45 tot 12.30 op woensdag
  • 8.45 tot 12.00 op vrijdag
  • Voor de middenbouw (groep 5) en bovenbouw (groep 6, 7 en 8) geldt;
  • 8.45 tot 14.45 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
  • 8.45 tot 12.30 op woensdag 

Overblijven

Wij hebben een continurooster. Dat betekent dat kinderen tussen de middag hun broodje op school eten en niet naar huis gaan.  Kinderen nemen naast een lunch ook een tussendoortje mee voor de kleine pauzehap om 10.30 uur. We vragen ouders om geen snoep, cake of chocolade mee te geven als kleine pauzehap. Een appel, komkommer, rijstewafel, banaan of ontbijtkoek is voor de kinderen en leerkrachten fijner.

Kinderen zetten 's ochtends zelf hun eten en drinken in de speciale bakken bij de klas. Het is handig om alle lunchtrommels en bekers te voorzien van een naam. 

Plant en kleed

Als de kinderen binnen komen in de klas, geven ze eerst de leerkracht een hand. De leerkracht krijgt dan de kans om even te kijken wat de stemming is van het kind. Voor het kind is het ook fijn om even persoonlijke aandacht van de leerkracht te krijgen en even contact te maken.

Vervolgens gaat het kind naar zijn eigen plekje en ruimt zijn plant en kleed op om daarna aan het werk te gaan of even te kletsen met een vriend of vriendinnetje. Om 8.40 gaat de bel en gaan alle ouders weg. De dag kan dan om 8.45 uur  beginnen. Op het speciale bord in de klas staat precies hoe de dag eruit ziet.  Kinderen weten daarom gelijk of ze beginnen met een kringgesprek, zelfstandig lezen, werken, knutselen of... 

Gymnastiek

De midden- en bovenbouw hebben twee keer per week gymnastiek op de Julianaschool. Zij lopen hier met de hele klas naar toe. Tenzij ze op donderdag of vrijdag als eerste gymles hebben. Dan worden de kinderen verwacht op de Julianaschool (Willem Kalfflaan 3 in Bussum) om 8.40.

Kinderen gymen in een broekje, t-shirt en eenvoudige gymschoenen met lichte zool. Alles graag voorzien van naam. Gymtassen worden op donderdag meegenomen en op vrijdagmiddag weer mee naar huis. 

De onderbouw gymt 1 keer per week in het speellokaal en hebben ook een broekje, t-shirt en eenvoudige gymschoenen nodig. Het is handig om ook al deze kleding te voorzien van naam. Ze mogen echter hun tas op school laten hangen.  

Klassenouders

Iedere groep heeft een of twee klassenouders, die hiervoor aan het begin van het schooljaar door de leerkracht worden benaderd. Op verzoek van de leerkracht regelen zij een aantal zaken. Ze hangen bijvoorbeeld de intekenlijstjes naast de klaslokalen op voor bepaalde activiteiten. Soms wordt u persoonlijk benaderd of per mail om ergens aan mee te helpen.

Overblijfouders

Voor de maandag-, dinsdag-en donderdagpauze en vrijdag voor de bovenbouw, is er een ouder nodig die de leerkrachten helpt bij het overblijven. Er is een maandelijks rooster waarvoor een schema bij de klassen wordt opgehangen. Bij verhindering is het aan de ouder om zelf vervanging te regelen en dit door te geven aan de leerkracht.

Schoolshirts en truien

De BMS heeft mooie T-shirts en truien in de kleuren van ons schoolgebouw. Deze shirts kunnen worden gebruikt bij sportdagen, avondvierdaagse en speciale evenementen op school. De Vrienden van de BMS dragen ieder jaar weer zorg voor de verkoop en houden u hierover op de hoogte.